Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Životní prostředí - významný faktor rozvoje regionu
Autoři: Horčička Aleš
Rok: 2008
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: CD s recenzovanými příspěvky z Mezinárodní Baťovy konference pro doktorandy a mladé vědecké pracovníky 2008
Název nakladatele: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Místo vydání: Zlín
Strana od-do: 1-6
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Životní prostředí - významný faktor rozvoje regionu Mezi základní prvky strategie rozvoje územních celků - ať už na úrovni celostátní, krajské či regionální - patří bezpochyby oblast životního prostředí. Příspěvek se zabývá problematikou životního prostředí z hlediska strategických cílů, směrů a taktiky dosahování těchto aktivit v institucích veřejné správy či v obdobných uskupeních. Autor se snaží na vybraných případech poukázat na specifika této problematiky i na možnosti řešení, která jsou odvislá od odlišné kvality životního prostředí daných území v současné době. Úkol je o to složitější, že musí vyústit v přijatelné a zároveň užitečné řešení pro všechny zainteresované účastníky jak ve veřejné správě, tak i pro občany. Životní prostředí;region;veřejná správa;rozvoj území;strategie.
eng Environment - a Major Factor in the Region's Development Undoubtedly, human environment belongs to the leading elements of national and (micro)regional development strategies. The article is focused on environmental problems in term of strategic goals, directions and tactics used for achieving these activities in public administration institutions or similar groupments. Including available cases, the author tries to refer not only to the specific problems, but also to the possible solutions, depending on contemporary different environmental quality in the existing areas. The task is more complicated because of necessity to find an acceptable and useful solution for all participants - both public administration institutions and citizens. Environment;region;public administration;area development;strategy.